0
Gratis theorie examen oefenen

Gratis proefexamenTest je verkeerstheoriekennis!

Het theorie-examen is een serieuze zaak; zonder die vereiste kennis kan je niet eens je rijexamen afleggen. Logisch ook, want het zou gevaarlijk worden als we zonder kennis van de verkeersregels en zonder enig beoordelingsvermogen op weg zouden mogen gaan. Toch wordt daar wel eens anders over gedacht. Sommigen willen gewoon zo snel mogelijk hun rijbewijs halen, doet er niet toe hoe. Dat theorie-examen is maar lastig, het geeft alleen maar oponthoud, ik weet heus wel hoe het moet…

Test nu je verkeerskennis
Hoe het werkelijk gesteld is met je kennis van het verkeer en de regels kan je nu gratis testen. Met een speciaal ‘proefexamen’ (een verkorte versie van een echt examen) kom je daar heel snel achter. Dit proefexamen is helemaal volgens de examenregels opgesteld en geeft je snel inzicht in je huidige kennisniveau en het belang van leren en oefenen. Doen!Auto
PROEFEXAMEN


Starten


MOTOR
PROEFEXAMEN


Starten


BROMFIETS
PROEFEXAMEN


StartenSTRENGERE THEORIE-EISEN

Het theoretisch auto-examen is sinds 1 juni 2017 drastisch veranderd. De EU, dus ook de Belgische regering, heeft de verkeersveiligheidseisen fors verhoogd. Het betekent dat er ook hogere eisen worden gesteld aan de kennis van de verkeerstheorie. Iedereen die een rijbewijs wil halen, krijgt daar dus mee te maken.

Het theoretisch auto-examen blijft weliswaar bestaan uit 50 vragen, maar juist de puntentelling is veranderd. Men kijkt voortaan naar ‘zware’ en ‘lichte’ overtredingen. Anders gezegd: sommige antwoorden kunnen zwaarder wegen, omdat het probleem in de vraagstelling ernstiger is. Bij een ‘zware’ overtreding worden 5 punten afgetrokken, bij een ‘lichte’ fout 1 punt. Een kandidaat mag dus maximum 9 lichte fouten of maximum 1 zware en 4 lichte fouten maken. Bij 2 zware overtredingen wordt de kandidaat onmiddellijk uitgesteld.

Voor het theoretisch examen bromfiets en motor gelden die zware en lichte overtredingen niet. Voor bromfiets moet je wel 33 van de 40 vragen goed beantwoorden. Voor motor zijn dat 41 van de 50 vragen.

Ons advies: leren en examens oefenen
De goede leerstof kan je redden. Theorie-blokken.be brengt je spelenderwijs de benodigde kennis bij. Met leerstof die heel dicht bij de praktijk staat. Al doende krijg je inzicht in de meest uiteenlopende verkeerssituaties.

Toch relaxed op examen
Veel mensen zijn gespannen voor een examen. Niet nodig, want met theorie-blokken.be ontwikkel je juist zelfvertrouwen doordat je de

benodigde kennis al heel vaak in een examensfeer hebt kunnen oefenen. Dat is precies ons geheim: bij ons raak je al vanaf het begin vertrouwd met de wereld van het theorie-examen. Bovendien heb je je eigen kennisscore gaandeweg al beter zien worden. Zo doe je dus ontspannen en vol vertrouwen je theorie-examen. Geen wonder dus, dat we de meeste “eerste keer geslaagden” onder onze cursisten hebben. Profiteer ervan.

Ons advies: leren en examens oefenen
De goede leerstof kan je redden. Theorie-blokken.be brengt je spelenderwijs de benodigde kennis bij. Met leerstof die heel dicht bij de praktijk staat. Al doende krijg je inzicht in de meest uiteenlopende verkeerssituaties.

Toch relaxed op examen
Veel mensen zijn gespannen voor een examen. Niet nodig, want met theorie-blokken.be ontwikkel je juist zelfvertrouwen doordat je de benodigde kennis al heel vaak in een examensfeer hebt kunnen oefenen. Dat is precies ons geheim: bij ons raak je al vanaf het begin vertrouwd met de wereld van het theorie-examen. Bovendien heb je je eigen kennisscore gaandeweg al beter zien worden. Zo doe je dus ontspannen en vol vertrouwen je theorie-examen. Geen wonder dus, dat we de meeste “eerste keer geslaagden” onder onze cursisten hebben. Profiteer ervan.